Paintball strategie

 

Paintball is een avontuurlijke en opwindende teamsport waarbij lengte, leeftijd en lichaamskracht minder belangrijk zijn dan intelligentie, inzicht en vastberadenheid. Paintball is de ideale sport ter bevordering van conditie, concentratie en communicatie. Spelers leren hoe belangrijk het is om als team samen te werken, hetgeen paintball tot een uitermate geschikte uitje maakt voor bedrijven en familie.

De velden onveilig maken, tegenstanders uitschakelen en de vlag veroveren. Dat is het doel van paintball. Maar hoe win je nou een spelletje paintball? Daarvoor moet je denken als een team en bewegen als één. Communiceer goed en durf te gaan waar geen ander durft te gaan!

Communicatie is een belangrijk punt bij paintball. Als je duidelijke codes afspreekt met elkaar, kun je op een snelle manier kenbaar maken of je een tegenstander hebt geraakt, of je zelf bent geraakt en of je dekking wilt of terug wilt trekken. Ook is het verstandig om van te voren je strategie te bepalen. Ga je hard of start je langzaam op? Met hard wordt bedoeld: zodra het spel start, sprint je alleen of als team al schietend naar voren en verschuilt je achter een object. Of je kiest voor 50/50: een deel van het team schiet meteen op de tegenstander, de rest van het team sluipt naar voren naar een mooie positie.

Onderstaand vind je nog een aantal tips die je helpen onverslaanbaar te zijn:

 1. Blijf niet te lang op één plaats.
  Hierdoor kun je relatief eenvoudig worden uitgeschakeld. Wanneer je veel beweegt van dekking naar dekking, dan bestaat er een veel kleinere kans dat je ingesloten raakt.
 2. Geef elkaar dekkingsvuur.
  Paintball is een teamsport. Je kan elkaar helpen door dekkingsvuur te geven wanneer een medestander zich beweegt naar een volgende dekkingsplaats. Zo verklein je voor elkaar het risico te worden uitgeschakeld.
 3. Splits op in verschillende kleine teams.
  Vorm binnen je team kleinere teams die samen opereren. Verspreid je over het volledige speelveld en blijf niet samen op een hoop.

 

 

RESERVEER NU

 

 • slide
 • slide