Hoe snel gaat een kart?

 

Karten: iedereen is er wel bekend mee en heeft er wellicht zelf al eens in gereden of aan de zijlaan staan aanmoedigen. Door het huren van karten werd de racesport laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Zo kan iedereen nu ervaren hoe het is om coureur te zijn. We krijgen vaak de vraag: ‘’hoe hard gaat een kart eigenlijk?’’.

 

Huurkarts vs. eigen karts

Bij karts kan er onderscheid gemaakt worden tussen twee soorten karts. Huurkarts en eigen karts. De snelheid van een huurkart ligt lager dan bij een eigen kart. Dit komt door de extra bumpers en het extra gewicht. De extra bumpers zijn noodzakelijk om schade bij de karts te beperken en de veiligheid van de bestuurder te garanderen. Bij een eigen kart is de snelheid vaak belangrijker. Bij All-in Echt maken we gebruik van huurkarts om de veiligheid te garanderen.

 

 

Stelsamen6.jpg
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Gemiddelde snelheid karts

De gemiddelde snelheid bij karts ligt rond de 60 km per uur. Pas op want dit is de gemiddelde snelheid! Ons circuit heeft een aantal pittige bochten en verrassende chicanes. Aangevuld met twee grote rechte stukken en een unieke fly-over van over de 145m lang kunnen er snelheden boven de 60 km behaald worden. In de bochten zal er flink afgeremd worden om ervoor te zorgen dat men niet in de rubberen banden terecht komt.

 

Hoe hard rijden top coureurs met karts?

Top coureurs kunnen wel snelheden bereiken tot boven de 100 km per uur. Dit zijn snelheden die alleen voorkomen bij professionele kartrijders met professionele karts. Het zijn snelheden die voor een enorme portie adrenaline zorgen.

 

Snelheid karts All-in Echt

All-in Echt beschikt over een vloot van Rimo Karts met het model Rimo Evo 6. Deze kart heeft een 200CC Honda motor die een topsnelheid kan bereiken van 70 km per uur. Het is een uitdaging om deze snelheid te bereiken wanneer je tegenstanders hebt en dus tactisch moet racen. Heb je zin om een wedstrijdje te racen tegen bekende, vrienden of collega’s? Reserveer dan snel een kart en kom racen op ons circuit!

 

RESERVEER NU